Parantamisen perusteet

Hengen, sielun ja ruumiin käsittävä kokonaisvaltainen lääketiede
Seitsemänjaksoinen dokumenttisarja antroposofisesta lääketieteestä

Suomenkielinen tekstitys: ohje ks.alla

KATSO Jakso 1

Jakso 1

Juuret elävät

100 vuotta antroposofista lääketiedettä Arlesheimissa Sveitsissä

Lääkäri Ita Wegman perusti 1921 ensimmäisen antroposofisen sairaalan Arlesheimiin, joka sijaitsee Baselin lähettyvillä Sveitsissä. Syöpätautien erikoislääkäri Marion Debus työskentelee siellä nykyään ja toteuttaa yhdessä hoitajista ja terapeuteista koostuvan tiiminsä kanssa kokonaisvaltaista integratiivista lääketiedettä.

KATSO Jakso 2

Jakso 2

Elämän alkuvaiheet

Lastentaudit Filderklinikalla

Saksassa Stuttgartin lähellä toimiva Filderklinikka on esimerkki eri alojen välisestä yhteistyöstä. Lasten teho-osastolla korkean teknologian lääketiedettä laajennetaan käsittämään musiikkiterapiaa ja rytmisiä ulkoisia hoitoja. Tämä vähentää tavallisten lääkkeiden tarvetta.

KATSO Jakso 3

Jakso 3

Avohoito

Antroposofista lääketiedettä jokaisen ulottuville

Antroposofisen lääketieteen yhteiskunnallisen tehtävän piiriin kuuluvat avohoidosta vastaavat integratiiviset lääkärikeskukset Saksassa. Yhtenä esimerkkinä tästä on Heidenheimin integratiivinen terveystalo, joka toimii myös yhteistyössä paikallisen sairaalan kanssa.

 

KATSO Jakso 4

Jakso 4

Nähdä koko ihminen

Taide- ja kehoterapiat

Kokonaisvaltaiseen lääketieteeseen kuuluu myös ihmisen henkis-sielullisten voimavarojen vahvistaminen. Maalaus- ja musiikkiterapia tai eurytmiaterapia antavat parantumiselle pitkään vaikuttavan tuen.

 

KATSO Jakso 5

Jakso 5

Antroposofiset lääkkeet

Luonnosta ihmiselle

Antroposofisen lääketieteen käyttämiä lääkkeitä voidaan valmistaa mineraali- kasvi- ja eläinkunnasta. Mäkikuisman tai kielikatkeron työstäminen lääkekasvina on esimerkki luonnon ja tieteen kohtaamisesta. Ekologialla on tässä keskeinen merkitys.

 

KATSO Jakso 6

Jakso 6

Misteli esimerkkinä integratiivisesta onkologiasta

Mistelihoito kuuluu yleisimpiin syöpäpotilaiden käyttämiin täydentäviin hoitoihin. Kliininen tutkimus tuo jatkuvasti näyttöä sen vaikuttavuudesta pohjautuen 100 vuotta sitten Rudolf Steinerin antamiin ehdotuksiin. Tutkimus tuo esille myös mistelin uusia käyttömahdollisuuksia.

 

KATSO Jakso 7

Jakso 7

Valmiudet tulevaisuuteen

Antroposofisen lääketieteen tutkimus ja koulutus

Saksassa Witten-Herdecken yliopistossa toteutetaan antroposofisen lääketieteen integroituja lisäopintoja. Ne on liitetty Herdecken yhteisösairaalan opetusosastoon, mikä mahdollistaa tulevien lääkäreiden oppia kokonaisvaltaista lääketiedettä. Kliininen tutkimus Herdecken ja Havelhöhen (Berliini) sairaaloissa osoittaa selvästi, että antroposofinen lääketiede tarjoaa merkittävän lisän inhimilliselle lääketieteelle.

 

Ohje: Suomenkielinen tekstitys

Avaa Youtube video >>> klikkaa hammaspyörä symboli (Asetukset) >>> klikkaa "Subtitles/Tekstitykset" >>> valitse valikkolistasta "Finnish/Suomi" >>> tarkista että "Finnish/Suomi" on merkattu >>> käynnistä video.


IMPRESSUM and Copyright

Produced on behalf of the Medical Section at the Goetheanum

Imprint Privacy Contact

www.lichtbilder-filmproduktion.de

Suomennos Seija Zimmermann